>>Eerste stapjes

Eerste stapjes

07-11-2018 | Algemeen

Eerste stapjes

We zijn begonnen aan een avontuur! Pionieren in de leukste zin van het woord. Samen met mijn collega’s en onze klanten werk ik sinds kort agile. Benieuwd hoe dit mij vergaat? Dat vertel ik je graag.

Agile betekent flexibel. En dat is precies wat je als PR-bureau moet zijn. Het beste resultaat bereik je immers dankzij goede samenwerking, strategische inzet van de juiste boodschappen op de juiste manier en een goede timing. Bij DOK30 geloven we dat een ‘agile agency' dit proces optimaal faciliteert, daarom namen we vorige maand de stap om agile werken door middel van scrum in te voeren.

Prachtige uitdaging 
Toen Sabine onze tocht naar een agile agency lanceerde, was ik meteen nieuwsgierig. Ik kende succesverhalen van communicatiecollega’s die het binnen bedrijven gebruikten voor grote projecten, maar ook een aantal failstories waarbij scrum een methode werd om de werkdruk verder op te voeren. Na een middag intensief brainstormen hoe we dit het beste konden vormgeven, lag er een prachtige uitdaging: we zoeken gezamenlijk de beste manier om agile werken door middel van scrum succesvol te maken. 

Positieve ervaring 
We zijn nu ongeveer een maand aan het pionieren met agile werken. Eerlijk gezegd ga ik, al doende, steeds meer positieve kanten zien van deze werkmethode. Wij hebben het zo ingericht dat klanten realtime inzicht hebben in de status van projecten. Ze kunnen exact zien wie aan welk project werkt en wat de status is. Bovendien maakt de manier waarop wij scrum toepassen de klant ook echt deel van ons projectteam. Zo kunnen ze eenvoudig projecten toevoegen, de juiste prioriteiten stellen en aanpassen als de actualiteit daarom vraagt. 

Een ander voordeel is dat het binnen het team nog soepeler loopt dan het al deed. Scrum biedt de noodzakelijke structuur om met verschillende collega’s binnen en buiten het bedrijf aan dezelfde projecten te werken. Je kunt altijd exact zien wie welke projecten oppakt, wat de status is en welke projecten nog opgestart moeten worden. Uiteraard is het wel cruciaal dat iedereen dan het scrumbord goed bijhoudt. 

Minder vergadertijd 
Wat ik persoonlijk ook heel prettig vind, is dat vergaderingen en calls veel efficiënter zijn. Dat betekent dat ik tijd overhoud die ik kan besteden aan waardevolle PR voor onze klanten. Dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn vak! 

De komende tijd pionieren we bij DOK30 verder met agile werken. Daarbij neem ik jullie graag regelmatig mee in mijn belevenissen en ervaringen. 
Heb je vragen over onze invulling van agile werken? Neem gerust contact op! Wij delen onze opgedane kennis graag! 

-Mirjam Talens-

Nu op Twitter