>>Drie belangrijke tips voor videocontent

Drie belangrijke tips voor videocontent

15-11-2018 | Algemeen

Drie belangrijke tips voor videocontent

Inmiddels kijkt ruim 88% van de Nederlanders naar online video’s. Het is daarom niet gek dat de meeste bedrijven gebruikmaken van video om hun bedrijf of product te promoten. Als je niet bekend bent met het maken van een video, kan het bedenken en het ontwikkelen daarvan lastig zijn. Om je op weg te helpen, geef ik je graag drie belangrijke tips voor een geslaagde video.

1 Doelgroep
Zorg dat je goed weet wie je doelgroep is en waar hun interesses liggen. Ben je van plan om de video via social media te verspreiden? Kijk dan ook goed naar hun gedrag per social platform. Elk social-mediakanaal heeft verschillende kenmerken, eigenschappen en algoritmes waar verschillende soorten videocontent bij passen. Door deze kenmerken verwacht jou doelgroep andere videocontent op Facebook dan op bijvoorbeeld Instagram.

2 KISS
Keep It Short & Simple oftewel KISS. Het is belangrijk dat je video kort en bondig is. Uit onderzoek is gebleken dat je in de eerste 30 seconden van de video gemiddeld 33% van de kijkers verliest. Vertel daarom in de eerste 30 seconden jouw hoofdboodschap en zorg dat je de kijker daarmee triggert zodat hij of zij verder wil kijken.

3 Ondertiteling
Ruim driekwart van de internetgebruikers bekijkt online video’s. Ruim 85% van deze video’s bekijkt men zonder geluid. Iemand zit bijvoorbeeld in de trein zonder oortjes of in een drukke omgeving waar het geluid niet afgespeeld kan worden. De impact van je video is dus veel groter als jij jouw video ondertitelt! Je doelgroep kan waar en wanneer zij willen de video bekijken en krijgen altijd de volledige boodschap mee. Zeker als je jouw video op social media post is dit belangrijk!

In de praktijk
Het radiostation Q-music past deze drie tips heel goed toe. Ze plaatsen vrijwel dagelijks video content op hun sociale mediakanalen. De content die zij op hun website plaatsen, is ook te vinden op Facebook en Instagram. Maar deze content is aangepast aan het betreffende social-mediakanaal. 

Neem bijvoorbeeld het filmpje waarbij Q-music dj Kai met Anne-marie gaat rijden. Op de website is het hele filmpje zichtbaar. Wil je het filmpje op Facebook bekijken? Dan komt de ondertiteling tevoorschijn. Op Instagram staat een korte teaser van één minuut. Dit is een goed voorbeeld van strategische inzet van video content.

Wil je weten of video binnen jouw communicatiestrategie past? Kom dan naar één van onze zitzaksessies. Wij denken graag met je mee!

-Robin van Soest-

 

Nu op Twitter