>>Mijn eerste PR actiedag

Mijn eerste PR actiedag

29-10-2018 | Algemeen

Mijn eerste PR actiedag

Woensdag 10 oktober 2018 demonstreerden honderden fysiotherapeuten voor de deur van zorgverzekeraar VGZ in Arnhem. Niet alleen voor hun een spannende dag, maar ook voor mij. Het was mijn allereerste PR actiedag. Je eerste PR actiedag, spannend! Een dag vol nieuwe ervaringen en leermomenten.

De eerste vragen
Hoe dichterbij de actiedag kwam, hoe meer vragen er bij mij kwamen. Wat kan ik verwachten op zo’n dag? Wat wordt er van mij verwacht? Wat doen mijn collega’s op zo’n dag? Nu mijn eerste PR actiedag erop zit, wil ik graag mijn ervaringen delen.

Mijn verwachtingen
Wat kan ik verwachten? Dat is best lastig. Je hebt nog nooit een demonstratie of PR actiedag meegemaakt. Ik verwachtte een grote groep mensen die demonstreert bij een zorgverzekeraar, maar voor de rest wist ik het niet zo goed. Ik liet het vooral op mij afkomen.

Tijdens de actiedag
Het maken van foto’s en filmpjes, deze ook plaatsen op social media, social media in de gaten houden, collega’s die je bellen met vragen en dan ook nog proberen ervan te genieten en ervaring op te doen. Dit was mijn takenpakket voor deze actiedag. Ik vond dit in het begin wel pittig. Ik merkte wel, naarmate ik een tijdje bezig was, dat ik steeds meer dingen onder controle kreeg en dat ik ook nog naar de daadwerkelijke demonstratie kon kijken. 

Ik merkte dat ik tijdens de actie prima vragen kon stellen aan mijn collega’s. Sterker nog: ze hadden dat liever dan dat ik zelf iets ging bedenken dat wellicht niet handig was.

Werkzaamheden collega’s 
Deze actiedag heb ik natuurlijk niet in mijn eentje gedaan. Voor de actiedag zijn mijn collega’s bezig geweest met het opstellen van persberichten en het leggen en onderhouden van perscontacten. Daarnaast hebben mijn collega’s de actiegroep geadviseerd over de PR-strategie en getraind op contact met de media. 

Tijdens de actiedag heeft mijn collega Mirjam de press office bemand. Alle belangrijke inkomende telefoontjes en mailtjes nam zij op zich. Daarnaast zorgde zij voor het schrijven en verzenden van het persbericht over de demonstratie. Ik ben samen met mijn collega Sabine naar de demonstratie geweest. Sabine was tijdens de actiedag vooral bezig met het begeleiden van de pers. Zij ving de pers op en hielp ze met eventuele vragen. Samen vormden we een perfect op elkaar ingespeeld team!

Terugblik 
Als ik er nu op terugkijk, heb ik een hele leerzame dag gehad waar ik mij van te voren meer druk om maakte dan daadwerkelijk nodig was. Wat ik vooral als tip wil meegeven? Blijf gewoon vragen stellen. Er zijn geen foute vragen en vooral niet voor iets dat je nog nooit gedaan hebt. 

-Robin van Soest-

Nu op Twitter