>>Goede zomervoornemens

Goede zomervoornemens

19-07-2018 | Algemeen

Goede zomervoornemens

In het voorjaar begint het al te kriebelen. Het lijstje met ‘want-to-read boeken’ groeit gestaag. Ik zie het al helemaal voor mij: tijdens een heerlijke, zwoele zomeravond in de tuin genieten met een goed boek. 

Wat is een goed boek? Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Maar ik inspireer je graag met twee opvallende titels van mijn verlanglijst. 

Taalkennis  

Bijna de helft van mijn lijstje voor deze zomer bestaat uit communicatieboeken. Dus mag een vakgerelateerde tip zeker niet ontbreken. 

Wist je dat je de juiste schrijfwijze en betekenis van woorden en gezegden beter kunt onthouden als je weet waar ze vandaan komen? Daarom lees ik de komende tijd Waar komt suikerspin vandaan?De makers van dit boek beantwoorden op een luchtige manier 100 interessante taalvragen. De perfecte combi van leuk en leerzaam.

Heerlijke inspiratie 

Eerlijk is eerlijk: met kleine kinderen kom ik al een paar zomers nauwelijks toe aan het lezen van een mooie historische roman of een spannende pageturner. Daarom gooi ik het deze zomer over een andere boeg: ik ben op zoek gegaan naar boeken waar ik samen met de kinderen van kan genieten! Zo ontdekte ik een boek vol heerlijke inspiratie: Puur zoet

Samen met de meiden heerlijke, gezonde recepten proberen. Dat is voor mij een ideale vakantiedag. De meeste recepten zijn zelfs glutenvrij! Is het echt te warm om met de oven te werken? Dan kiezen we gewoon een van de desserts. Ik kijk uit naar een leerzame en heerlijke zomer! 

- Mirjam Talens - 

Nu op Twitter