>>DOK30 Communicatie pakt finaleplaats bij de int...

DOK30 Communicatie pakt finaleplaats bij de internationale SABRE Awards!

16-04-2019 | Algemeen

DOK30 Communicatie pakt finaleplaats bij de internationale SABRE Awards!

Vorige week werden de finalisten van de prestigieuze SABRE Awards EMEA bekendgemaakt. DOK30 Communicatie is genomineerd voor de beste campagne in de Benelux met onze campagne voor de Actiegroep Fysiotherapie. We staan nu dus in de finale van de felbegeerde SABRE Award en onze campagne behoort officieel tot de vijf beste pr-campagnes van de hele Benelux! Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Een klein feestje is daarom zeker op zijn plaats, al zijn de resultaten die we met ons werk voor de Actiegroep boeken vele malen meer reden om te feesten. 

Healing the Industry for Physical Therapists
De campagne heet ‘Healing the Industry for Physical Therapists’. En dat is precies wat we willen bereiken. Daar waar er in de zorg veel discussie is over het betaalbaar houden van de zorg, heeft de daardoor ontstane wet- en regelgeving soms een pervers effect. Door de hoge administratieve druk komen veel fysiotherapeuten niet meer rond. Ruim 25% van de diverse fysiotherapeuten denkt er serieus over om te stoppen met het vak, vanwege de (soms vreemde) administratieve eisen en de lage tarieven. 

Omdat meerdere professionele stakeholders nodig zijn om dit probleem aan te pakken (verzekeraars en politiek), riep de Actiegroep Fysiotherapie de hulp in van DOK30 Communicatie. Wij hielpen de groep met het op de kaart zetten van het probleem. Door middel van verschillende publieke acties, een gecoördineerde social media campagne rond de actiedagen, mediastatements en actieve perslobby wisten we zelfs de Tweede Kamer te bereiken. De actie werd tijdens het zorgdebat door meerdere partijen besproken als voorbeeld dat er iets moet veranderen in de zorg. Ook het ‘lint der afwijzing’ dat wij hadden gemaakt om duidelijk te maken dat fysiotherapeuten geen onderhandelingspositie hebben in de markt, werd in de Tweede Kamer uitgerold om het statement kracht bij te zetten. Het systeem is kapot en de regels die voor verbetering moeten zorgen, versterken de problemen alleen maar.

Resultaten
De eerste resultaten van de campagne zijn veelbelovend. Naast de media en politiek hebben ook verzekeraars meer aandacht voor de problematiek en zijn zelfs diverse verzekeraars in beweging gekomen. Maar wij zijn nog niet klaar met strijden voor de fysiotherapeuten in Nederland. De nominatie voor de felbegeerde SABRE Awards is een mooie stimulans. 

Nu op Twitter