>>De power van 'zakelijke' video

De power van 'zakelijke' video

05-06-2018 | Algemeen

De power van 'zakelijke' video

De power van ‘zakelijke’ video

De communicatiestrategieën zijn de afgelopen jaren in rap tempo veranderd. Het grote publiek is anno 2018 verplaatst naar online. Er zijn verschillende marketinginstrumenten waarmee je het grote ‘online’ publiek bereikt. Eén van deze instrumenten is ‘zakelijk’ video. Met ‘zakelijk’ video bedoelen we verschillende soorten videoproducten die voor jouw bedrijf belangrijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn productvideo’s, vlogs, commercials en corporate video’s.

Krachtig 
Video is het laatste jaar erkend als één van de krachtigste marketinginstrumenten die we hebben. Het internetverkeer bestaat voor 80 procent uit video. Ruim driekwart van de internetgebruikers bekijkt online video’s. Hiervan bekijkt maar liefst 55% van de mensen minimaal één keer per dag een online video. De verwachting is dat dit percentage verder stijgt. Niet voor niets is YouTube de grootste zoekmachine na Google met drie miljard zoekopdrachten per maand. Dit aantal lijkt alleen maar toe te nemen. Het is niet voor niks dat YouTube de grootste zoekmachine is na Google. 

Gemak
Benieuwd waarom YouTube zo populair is? Onderzoek laat zien dat consumenten vier keer liever een video over een product bekijken dan de tekst lezen. We kunnen 1,8 miljoen woorden verwoorden in één minuut video. Een website met alleen maar tekst wordt na 48 seconden weggeklikt. Terwijl een website met een video kan rekenen op gemiddeld 5 minuten bezoektijd. daarom is video dus ook zeker een belangrijk instrument voor bedrijven om hun doelgroep te bereiken. Dankzij jouw video ben je altijd, overal vindbaar voor je doelgroep. 

Benieuwd naar de Do’s van zakelijke video content? Daar ga ik in mijn volgende blog verder op in. Kun je niet wachten? Neem dan nu alvast contact op met ons, wij denken graag met je mee! 

- Robin van Soest - 

Nu op Twitter