>>Rebranding - BAM! Krachtige video content

Rebranding - BAM! Krachtige video content

Rebranding - BAM! Krachtige video content

Bij Kletersteeg Producties vinden ze video’s maken het mooiste wat er is. Begonnen als productiebedrijf met veel klanten in ‘Hilversum’, kreeg het bedrijf ook steeds meer aanvragen van marketeers die video content willen gebruiken in hun marketingstrategie. Dat is Kletersteeg Producties op het lijf geschreven. Zij maken geen gewone video’s, ze maken krachtige video’s! Meer en meer zagen ze zich geroepen om niet alleen video’s te produceren maar om ook al in het voortraject mee te denken. Met kennis van de verschillende media, de rol van video in een krachtige marketingstrategie en de kwaliteit van televisieproducties breidt Kletersteeg Producties haar portfolio uit. Van producent naar full video content agency. En daar hoort een nieuwe naam bij: BAM! Krachtige video producties. 

BAM! betrok DOK30 Communicatie al vroeg bij de rebranding: because you only get one shot at making a remarkable first impression! 

Aanpak 

DOK30 Communicatie belegde een brainstorm over de gewenste positionering en strategie. Aan de hand van de Golden Circles van Simon Sinek kregen we al snel het echte verhaal achter BAM! naar voren - in alle lagen. Dit was het vertrekpunt voor alle communicatie over de rebranding. Video is storytelling en emotie. Die twee zaken hadden dus ook een centrale rol in alle uitingen. Eerst werkten we een brand story uit. Vervolgens vertaalden we die in een effectieve en persoonlijke mailing naar klanten en relaties. Tot slot verzorgde DOK30 Communicatie het perstraject: een to the point persbericht over de uitbreiding van de dienstverlening en de rebranding, met daarin een heldere positionering, werd naar een op maat gemaakte perslijst gestuurd. Uiteraard zorgde DOK30 Communicatie voor de follow-up naar journalisten en adviseerden wij over de inzet van social media. 

Resultaat 

Daar waar een nieuwe naam alleen vaak niet voldoende is voor grootschalige persaandacht, resulteerde deze PR-storytelling campagne in een hoge naamsbekendheid van BAM! onder de directe doelgroepen (klanten en relaties) en publicaties in zowel vakmedia als lokale en regionale nieuwsmedia. Onder andere Tijdschrift voor Marketing, Nederlands Media Nieuws en Emerce berichtten over de nieuwe naam en uitgebreide dienstverlening van BAM! Het totale bereik van de campagne was ruim 300.000, midden in de doelgroep. BAM! 

“Voor de naamswijziging van mijn bedrijf had ik DOK30 Communicatie ingeschakeld voor een PR-offensief. Niet alleen de naam, ook de strategie van het bedrijf ging veranderen en dat moest wereldkundig gemaakt worden. Sabine ging zeer doortastend te werk en wist al snel de situatie perfect in te schatten en juist te verwoorden. Middels een nieuwsbrief en persbericht, welke beiden voor andere doelgroep geschreven waren, werd het de wereld in gestuurd. We bereikten via publicaties in vakgerelateerde media en de lokale en regionale pers een enorm publiek en de reacties stroomden binnen. Geweldig!” - Willem van de Kletersteeg, eigenaar BAM! 

Nu op Twitter